Rauwe cacao is heel gezond. De stofjes die het bevat (de zogenaamde catechinen) zijn in staat om de collageensynthese te activeren.
Tegelijkertijd remmen ze de enzymen die het collageen afbreken.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
– 200 ml Griekse yoghurt
– 1 middelgrote banaan
– 2 flinke theelepels cacaopoeder
– 6 druppels stevia
– Garnering (optioneel, dus kies wat je lekker vindt of al in huis hebt): kokosrasp, cacao nibs of rasp van minimaal 80% chocola, 10 (diepvries) bosbessen, plakje carambola (stervrucht), sap van een halve limoen.
Zo maak je het
Pel de banaan en breek in 2 stukken. Pers de halve limoen en snijd een plakje van de andere helft. Roer de cacaopoeder door de yoghurt zodat het al een beetje oplost. Doe het daarna in de blender (of gebruik een staafmixer) samen met de stevia, de 2 stukken banaan en het limoensap. Blend net zolang totdat je ziet dat de cacao goed is opgelost. Voeg eventueel een klein beetje water toe om het geheel wat gladder te maken.
Doe het chocolademengsel in een kom en garneer met de bosbessen, stukje carambola en de kokosrasp.
Eet smakelijk!